Вълча Луна наблюдаваме тази вечер. От векове януарското пълнолуние носи името

...
Вълча Луна наблюдаваме тази вечер. От векове януарското пълнолуние носи името
Коментари Харесай

Наблюдаваме „Вълча” Луна тази вечер

„ Вълча ” Луна наблюдаваме тази вечер. От епохи януарското пълнолуние носи името на хищника, защото през зимата времето е „ диво и непредсказуемо ” като него.

В същото време в петък Луната ще попадне в полусянката на Земята и ще следим отчасти затъмнение. 

Според астролозите, в нощта на вълчата Луна би трябвало да довършим нещата, които са ни останали от предходната година, с цел да освободим задоволително място за новите. Вълкът символизирал силата, свободолюбието и мозъка. Той  е лидер, само че не трябва да забравяме и тъмната му страна на див звяр – див и непредсказуем, предизвестяват те.

Името на януарското пълнолуние – “Вълча Луна ”, идва от индианците. Смята се, че то е обвързвано с вълчия писък, който се носел над снежните полета през първия месец на годината.  Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – умен и мощен от една страна, непредсказуем и див, от друга.

Според античния индиански обред, в нощта на първото за годината пълнолуние затваряме очи и се срещаме с вълка, ставаме едно с неговата мощ и мъдрост, и вършим допустимо освобождението си от страховете и ненужните болки в живота ни. В уединението си с облика на вълка медитираме за своето вътрешно филтриране и се приготвяме за нов цикъл в живота, чието алегорично начало настава дружно с новата година.

 

Tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР